Fastelavnsboller med flødeskum
Har jeg nogensinde fortalt hver meget jeg elsker flødeskum ? måske ikke, med jeg ELSKER virkelig flødeskum! Så det her er også klart en af mine yndlings kager. Håber også du kan lide den.
Antal: 9 stk
Tid: ca 3 timer
Du skal bruge:
Gul creme:
Kornene fra ½ vaniljestang
37 g sukker
15 g majs stivelse
1,5 dl sødmælk
2 pasteuriseret æggeblommer
0,75 dl piskefløde
Vandbakkelser:
75 g smør
150 g vand
1 tsk sukker
10 g maizena
40 g rismel
30 g majs mel
2-3 æg
Krakeleret overflade:
25 g smør
25 g sukker
10 g kakao pulver
15 g rismel
Pynt/ fyld:
2-3 dl fløde
din yndlings syltetøj
Tips:
Hvis du synes at en alm flødeskum bliver for kedelig kan du altid pifte den op. Fx ved at tage 150 g kinder maxi chokolade og smelt i 250 g fløde, lad det køle helt ned til minimum 5 grader. Så kan det piskes op til skum og bruges i stedet for den alm flødeskum.
Du kan fx. også kommet hakket chokolade oven på den gule creme.
Sådan gør du:
Gul creme:
- Skrab vaniljekornene ud og bland dem med 1 tsk sukker.
- Kom mælken i en gryde og kog det op med vaniljesukkerte og stangen.
- Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk det sammen til en let æggesnaps.
- Hæl majs stivelsen op i skålen til æggesnapsen med uden at røre det rundt.
- Når mælken koger skal den hældes forsigtigt over æggesnapsen mens der piskes.
- Hæld cremen tilbage i gryden og kog den op under konstant omrøring, til den bliver tyk og bliver til en fast creme.
- Fjern vaniljestangen, og hæld cremen gennem en sigte for at fjrene evt. klumper og så over i en plastikpose.
- Fordel cremen i posen så den er så flad som mulig – så bliver den nemlig hurtigere kold – og sæt den i køleskabet
- ( i mens cremen køler, laves vandbakkelserne)
- Når cremen skal gøres klar til kagerne kommes den i en skål og piskes igennem med en elpisker
- I en anden skål piskes 75 ml fløde til en let skum
- Vend forsigtigt halvdelen af den pisket fløde i cremen, når det er rørt godt sammen, tilsættes den sidste del af skummet og cremen er hermed klar til at komme i kagerne.
Vandbakkelser:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vej smør, vand og sukker af i en gryde og sæt den over varmen
- Vej melet af i en skål.
- Når vandet koger og smørret er smeltet tilsættes melet under kraftig omrøring
- Melet skal have lov til at brænde lidt af, så hold gryden over varmen mens du hele tiden røre i dejen. ca 2 minutter.
- Lad dejen køle lidt ned før æggene kommes i. ( evt lav den krakeleret dej i mens)
- Når dejen er kølet lidt ned tilsættes 1 æg som røres i dejen med en dejskraber eller gryde ske.
- Her efter tilsættes 2. æg der igen bliver rørt godt ind i dejen.
- Deje skal være flot glad og forholdsvis blød( den må ikke virke tør), er den ikke det efter de 2 æg, tager du en skål og pisker et 3. æg sammen og tilsætter dejen lidt af gangen mens du pisker mellem hver sjat til du har den rette konsistens
- Kom dejen i en sprøjte pose uden tyl.
- Find en bradepande med bage papir på og sprøjt dejen ud i store klatter, der er dej til 9 store vandbakkelser( du bestemmer selvfølgelig selv hvor mange du vil lave, så bliver de bare lidt mindre og skal bages kortere tid)
- Inden kagerne kommes i ovnen skal de have et låg af den anden dej.
- De skal bage i ca 20 minutter, til de er store og flot hævet op. Husk du ikke må åbne ovnen før de har fået skorpe, så først når de er flotte gyldne kan du med sikkerhed åbne ovnen.
Krakeleret dej:
- Bland alle ingredienserne i en skål og ælt det hele rigtig godt sammen så dejen er helt ensartet.
- Rul dejen ud på et stykke bagepapir drysset med mel, dejen skal rulles ud så den er ca 0,5 cm tyk.
- Mål hvor store dine vandbakkelser er på bagepladen og find en udstikker der lige er en my mindre end dine boller.
- Giv hver af dine vandbakkelser et låg af denne dej og tryk kun skiven let ned over vandbakkelserne.
Samling:
- Når Vandbakkelserne er kølet helt ned kan de blive samlet.
- Skær hver bolle over og smør bunden med en god klat syltetøj
- Kom den gule creme oven på syltetøjet ( husk der skal være til alle bollerne)
- Pisk din flødeskum, uden at overpiske den og kom den i en sprøjtepose med en ønsket tyl.
- Sprøjt flødeskummet rundt langs kanten på bunden og læg overdelen på.
- Sprøjt evt. en lille klat flødeskum på toppen af låget.