Jule konfekt, karamel drømme

De her små marcipan stykker en som et stykke af himlen, hvis altså himlen var lavet af saltkaramel. De er en hver karamel-elskers drøm. Og så er de super nemme at lave også sammen med børnene

Denne tekst indeholder anbefalet mærker, jeg har ikke fået penge for at lave denne opskrift, men skal skrive det her, da jeg nævner mærket.

Det skal du bruge

  • 150 g salt karamel marcipan (Odense marcipan har lavet den)
  • 50 g karamel fugde (Odense marcipan har lavet nogle i mini format, ellers køb dem fra bland-selv-slik og skær den i mindre stykker)
  • 200 g golden chokolade (Odense marcipan har det)
  • lidt flormelis til at drysse på bordet
  • lidt havsalt/groft salt til at drysse over chokoladen

Tips

  • Hvis du er mere til fx lakrids kan du sagtens skifte karamel fudgen ud med den med lakride og marcipanen ud med en alm. marcipan og så overtrække med hvis chokolade

Sådan gør du

  1. Æld marcipan og fugdes sammen på bordet
  2. Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud i en tykkelse på 0,5-1 cm
  3. Stik marcipanen ud med en rund udstikker 4Ø ca (du kan også skære den ud i firkanter, 2x2cm, hvis det er bedre)
  4. Find en skål der kan gå i mikroovnen og vej chokoladen af der i
  5. Temperer chokoladen i mikroovnen, ved først at sætte mikroovnen ned i watt, gerne ned på en 500W
  6. Start med at give chokoladen 1 minut, tag skålen ud og ryst det rundt. Sæt tiden ned til 45 sek, fortsæt sådan ind til at chokoladen begynder at blive blød, til sidst skal chokoladen kun have 5-10 sekunder. chokolden skal have en temperatur på 31-32 grader for at være tempereret rigtig.
  7. Når chokoladen så er som den skal være skal marcipanen dyppes der i.
  8. Brug en gaffel til at vende marcipanen rundt i chokoladen og bang forsigtigt chokoladen af på kanten af skålen, så skallen ikke bliver alt for tyk
  9. Læg stykkerne på et stykke bagepapir og drys lidt salt over hvert stykke inden chokoladen sætter sig.