Budapest roulade
Denne roulade er en dejlig lækker og let kage, den er hurtig at lave og smager samtidig himmelsk.
Rouladen
- 105 g hasselnødder
- 185 g / 5 past. æggehvider
- 2 x 135 g flormelis
- 1,5 spsk marizne
- mandel flager
Mascarpone creme
- 125 g mascarpone
- 250 g fløde
- 100 g flormelis
- 1 tsk vanilje sukker
- 1 appelsin
- 80 g lys chokolade
- 1 dåse ferskner
Pynt
- 150 g fløde
- 1-2 halve syltede ferskner
Tips!
- Du kan vælge at smage din marscapone creme til med hvad som helst, Fx lime eller hindbær coulis
- Du kan erstatte chokoladen med din yndlings chokolade
- Du vil til en hver tid kunne komme andet frugt i kagen
Roulade
- Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
- Kom hasselnødderne på en bradepande med bagepapir, bag dem i ovnen i 5-7 minutter, til de er let gyldne.
- Når nødderne er færdigristet lægges de på et viskestykke og køler af.
- Kom æggehviderne i en skål.
- Vej flormelissen af i 2 skåle, i den ene skål kommes der maizena.
- Nu skal æggehviderne piskes til marenge. Start med at pisk luft i hviderne og begynd så derefter med at drysse den rene flormelis i lidt ad gangen.
- Når marengen er pisket godt stiv stilles den kort til side.
- De ristet, afkølet hasselnødder skal afskalles, det gøres ved at gnide dem mellem viskestykket.
- Når de løse skaller er taget af kommes hasselnødderne i en minihakker og blendes til fin mel.
- Bland hasselnøddemelet med flormelis/maizena blandingen.
- Vend nu nøddeblandingen i marengen med en dejskraber, så luften ikke bliver slået ud.
- Når massen er godt vent sammen og hel ensartet kommes den i en sprøjtepose.
- Beklæd en stor bradepander med et stykke bagepapir.
- Klip spidsen af din sprøjtepose så du får et stort hul og sprøjt så striber af marenges på den korte led, helt tæt op ad hinanden.
- Når hele bradepanden er dækket af marenges drysses den med mandelflager og kommes i ovnen.
- Bunden skal bage i ca 20 minutter, så den er flot gylden.
- Når bunden er færdigbagt tages den ud af ovnen og lægges over på et nyt stykke bagepapir, med mandelflagerne ned af, til afkøling.
Mascarpone Creme
- Kom fløde, mascarpone, flormelis og vaniljesukker i en skål.
- Pisk det hele til en god og fast creme, men pas på ikke at over piske den.
- Når cremen er pisket tyk smages den til med appelsin saft, vend den i med en dejskraber.
- Hak chokoladen fin og vend den i cremen.
- Tag 2-3 halve ferskner og skær dem ud i tern
- Når kagen er hel kølet ned fordeles cremen ud på bunden, men efterlad de to sidste striber marenges fri for creme.
- Fordel ferskenstykkerne ud over cremen.
- Rouladen skal rulles på samme led som striberne er lavet, klem ikke for hårdt på marengens.
Pynt
- Pisk fløden stiv og kom den i en sprøjtepose med en stjerne tyl for uden.
- Lav et bånd af flødeskum ved at lave små cirkler langs ryggen af rouladen.
- Tag en halv fersken og dyp den af for lage, skær den i tynde både og sæt dem i flødeskummet.
- Evt. riv noget lys chokolade ud over kagen som sidste finish.