Budapest roulade

Denne roulade er en dejlig lækker og let kage, den er hurtig at lave og smager samtidig himmelsk.

Rouladen

  • 105 g hasselnødder
  • 185 g / 5 past. æggehvider
  • 2 x 135 g flormelis
  • 1,5 spsk marizne
  • mandel flager

 

 

Mascarpone creme

  • 125 g mascarpone
  • 250 g fløde
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vanilje sukker
  • 1 appelsin
  • 80 g lys chokolade
  • 1 dåse ferskner

 

 

 

Pynt

  • 150 g fløde
  • 1-2 halve syltede ferskner

 

Tips!

  • Du kan vælge at smage din marscapone creme til med hvad som helst, Fx lime eller hindbær coulis
  • Du kan erstatte chokoladen med din yndlings chokolade
  • Du vil til en hver tid kunne komme andet frugt i kagen

Roulade 

  1. Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
  2. Kom hasselnødderne på en bradepande med bagepapir, bag dem i ovnen i 5-7 minutter, til de er let gyldne.
  3. Når nødderne er færdigristet lægges de på et viskestykke og køler af.
  4. Kom æggehviderne i en skål.
  5. Vej flormelissen af i 2 skåle, i den ene skål kommes der maizena.
  6. Nu skal æggehviderne piskes til marenge. Start med at pisk luft i hviderne og begynd så derefter med at drysse den rene flormelis i lidt ad gangen.
  7. Når marengen er pisket godt stiv stilles den kort til side.
  8. De ristet, afkølet hasselnødder skal afskalles, det gøres ved at gnide dem mellem viskestykket.
  9. Når de løse skaller er taget af kommes hasselnødderne i en minihakker og blendes til fin mel.
  10. Bland hasselnøddemelet med flormelis/maizena blandingen.
  11. Vend  nu nøddeblandingen i marengen med en dejskraber, så luften ikke bliver slået ud.
  12. Når  massen er godt vent sammen og hel ensartet kommes den i en sprøjtepose.
  13. Beklæd en stor bradepander med et stykke bagepapir.
  14. Klip spidsen af din sprøjtepose så du får et stort hul og sprøjt så striber af marenges på den korte led, helt tæt op ad hinanden.
  15. Når hele bradepanden er dækket af marenges drysses den med mandelflager og kommes i ovnen.
  16. Bunden skal bage i ca 20 minutter, så den er flot gylden.
  17. Når bunden er færdigbagt tages den ud af ovnen og lægges over på et nyt stykke bagepapir, med mandelflagerne ned af, til afkøling.

Mascarpone Creme

  1. Kom fløde, mascarpone, flormelis og vaniljesukker i en skål.
  2. Pisk det hele til en god og fast creme, men pas på ikke at over piske den.
  3. Når cremen er pisket tyk smages den til med appelsin saft, vend den i med en dejskraber.
  4. Hak chokoladen fin og vend den i cremen.
  5. Tag 2-3 halve ferskner og skær dem ud i tern
  6. Når kagen er hel kølet ned fordeles cremen ud på bunden, men efterlad de to sidste striber marenges fri for creme.
  7. Fordel ferskenstykkerne ud over cremen.
  8. Rouladen skal rulles på samme led som striberne er lavet, klem ikke for hårdt på marengens.

Pynt

  1. Pisk fløden stiv og kom den i en sprøjtepose med en stjerne tyl for uden.
  2. Lav et bånd af flødeskum ved at lave små cirkler langs ryggen af rouladen.
  3. Tag en halv fersken og dyp den af for lage, skær den i tynde både og sæt dem i flødeskummet.
  4. Evt. riv noget lys chokolade ud over kagen som sidste finish.