Brownie med Hindbær og skum

Det her er sådan en kage man nok kun burde spise ét stykke af, men det smager den simpelthen for godt til! Det er sådan en rigtig syndig brownie med masser af gods i. Og så er det helt sikkert en kage børnene også vil have et stykke af

Ingredienser:

Brownie

  • 100 g smør 
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 25 g rismel
  • 25 g kartoffelmel 
  • 3 tsk vanilje sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 30 g kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade
  • (for en ekstra syndig brownie kan der tilføres 50 g karamel fudge, fra Odense marcipan)

Flødebolle skum

  • 125 g sukker 
  • 50 g glukosesirup
  • 40 g vand
  • ½ vanilje stang
  • 60 g æggehvider

Pynt

  • 15-20 hindbær
  • 75 g mørk chokolade
  • evt. Frysetørret hindbær

 

Tip:

Hvis du ønsker en anden smag i flødebolleskummet kan den sagtens smages til med fx hindbær støv eller lakrids pulver

Brownie

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 170 grader, varmluft
  2. Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle lidt af inde brug
  3. Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt
  4. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål
  5. Hak chokoladen groft
  6. Bland chokoladen og de tørre ingredienser forsigtigt i æggesnapsen
  7. (Kom fudge i, hvis man ønsker)
  8. Tilsæt smørret til dejen
  9. Hæld dejen i en bageform (ca21x21) beklædt med bagepapir
  10. Bag kagen i ovnen i 30 minutter
  11. Når kagen er færdigbagt stilles den på køl til senere brug

Flødebolle skum

  1. Kog sukker(100g) op med vand og glukosesirup til 117 grader 
  2. Flæg den halve vaniljestang og skrab kornene ud og mas den massen med de sidste 25 g sukker
  3. Mens det koger, piskes æggehviderne stive og lidt ad gangen drysses vaniljesukkeret i til det er hel stift
  4. Når siruppen når de 117 grader, hældes den, i en tynd stråle, i de pisket æggehvider, mens der piskes
  5. Piske i ca 10 min (eller til messen er kølet godt ned)

Pynt:

  1. Skyld hindbærrene og halver dem
  2. Chokoladen skal tempereres, hvis du ikke bruger chokolade knapper skal din chokolade først hakkes.
  3. Kom chokoladen i en skål der tåler at komme i mikro ovnen, sæt mikro ovnen ned i styrke.
  4. Start med at sætte mikro ovnen på 1 minut, tag skålen ud og ryst den, sæt den tilbage og sæt mikro ovnen på 30 sek
  5. Når lidt af chokoladen begynder at smelte sættes tiden ned på 10 sek. Chokoladen skal nå en temperatur på 32 grader

Samling af kagen

  1. Tag kagen ud fra køleskabet og kom  hindbærrene oven på kagen
  2. Fordel flødebolle skummet oven på kagen og smør det helt ud til kanten.
  3. Fordel chokoladen ud over skummet og smør det ud med en let hånd, uden at trykke for meget ned.
  4. Evt. dys frysetørret hindbær oven på chokoladen.
  5. Sæt kagen på køl så chokoladen kan sætte sig.

 

Og så er der ellers kage tid!