Hindbær snitter
Hindbærsnitter
Lige siden jeg fik cøliaki(glutenallergi) syntes jeg det har været svært at finde en opskrift på en god mørdej, som både er sød og ikke bare smuler væk mellem mine fingre når den skal rulles ud. Så nu har jeg udviklet min egen, som jeg syntes smager fantastik og fungere så godt!
Denne opskrift giver ca en 10-12 hindbær snitter
Mørdej
- 125 g rismel
- 75 g mandelmel
- 50 g havremel
- 70 g flormelis
- 125 g smør
- 1 æg
- 20 g mælk
- 10 g husk
Sådan gør du:
- Kom alt melet, flormelis og smørret i en skål og smuler smørret ud i melet
- Slå ægget ud i en skål og pisk det sammen med mælken
- Kom husk ned i skålen med mælk og æg og pisk det hurtigt sammen i ca. 10 sekunder
- Hæld blandingen ned i skålen med mel og få det hele samlet til en ensartet dej
- Kom dejen i en frysepose, mas den flad og læg den på frost i ca. 30 minutter
- Tænd ovnen på 180 grader
- Når dejen er blevet kold tager du et stykke bagepapir og drysser det med rismel
- Du kan nu begynde at rulle dejen ud, den skal rulles ud til den er ca. ½cm - 1 cm tyk. ( der skal drysses en del rismel ud på dejen og bage papiret undervejs, ellers vil dejen klistre sig fast til papir og kagerulle)
- Tag en udstikker med en Ø8 cm (Du kan vælge hvilken som helst form sådan set) og stik alle de stykker du du kan og læg dem på en bageplade med bagepapir på. De kan godt ligge forholdsvis tæt da de ikke flyder ud, men de må stadig ikke røre hinanden
- Når du har fyldt en bageplade med små bunde kommes den i ovnen og bages i 8-10 minutter, til de har en let gylden farve.
- Resten af dejen samler du bare igen og fortsætter med at rulle ud og stikke bunde ud til du ikke har mere dej.
- Lad bundene køle af inden du samler dem, de behøver ikke være helt kolde, det skal bare være sådan du ikke brænder dig på dem.
Tip:
- Hvis du ikke ønsker at bruge hele dejen kan du sagtens gemme den i fryseren i en frysepose i op til en måned
- Mørdejen her fungere også rigtig god som sød tærte bund, i fx en jordbær tærte eller en lemon pie.
Hindbær/lime marmelade
- 150 g hindbær
- 80 g sukker
- ½- 1 stk lime
- ½-1 tsk melatin
Fremgangsmåde:
- Kom hindbær og sukker, på nær 1 spsk, op i en gryde og sæt det til at koge.
- Den sidste spsk sukker blandes med 2 tsk melatin i en lille skål
- Når hindbærene har kogt i en små 10 minutter tilsættes det sidste sukker lidt ad gangen til du syntes det har den rigtig konsistens, ikke for tyk - ikke for tynd
- Smag den til med saften fra en lime.
- Når marmeladen er kogt færdig stilles den på køl i en lille skål.
Glasur
- 150 g flormelis
- 3 spsk vand
- Kom flormelis i en skål og rør lidt vand i af gangen, til glasuren er tyk men stadig flyder lidt ud.
Pynt:
- Frysetørret hindbær eller krymmel
Samling
- Læg bundene op 2 og 2 over for hinanden i 2 lange rækker.
- Start med at komme glasur på den øverste række og drys med frysetørret hindbær eller krymmel.
- Smør hindbær marmeladen på den nederste række, gør det evt. med en teske eller en smørkniv.
- Pas på med at komme alt for meget marmelade på, det vil bare flyde ud mellem bundene første gang du tager en bid af dem .
- Du kan med fordel vente med at samle dem til dagen efter hvis det først er der de skal spises