Chokolade lagkage med friske bær

I anledningen af dronningens fødselsesdag har jeg lavet denne fine lagkage. Den består af nogle super lækre kakao lagkagebunde, en lys chokolade creme, ristet karselimeret mandler, flødeskum og friske bær.

Det bedste ved en lagkage er heldigvis at man kan gøre som man har lyst til, så slå dig løs, dette er kun et forslag til fyld og afpyntning 

Bund:

  • 5 æg
  • 200 g sukker
  • 30  g rismel
  • 35 g kartoffelmel
  • 20 g kakaopulver
  • 2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Vej sukker af i en skål og tilsæt æg
  3. Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt, der må ikke være sukker korn i massen
  4. Vej mel og kakaopulver af i en anden skål og kom bagepulver i
  5. Sigt mel blandingen over æggesnapsen og vend det hele forsigtigt sammen.
  6. Kom dejen på en dyb bradepande beklædt med bagepapir og sæt bradepanden midt i ovnen.
  7. Bag bunden i 10-12 minutter.
  8. Når dejen er bagt færdig tages den ud af ovnen og vendes over på et stykke bagepapir drysset med sukker.
  9. Læg et viskestykke over bunden og vent et par minutter, herefter kan du nemt fjerne bagepapiret fra bunden.
  10. Skær 2 bunden ud med Ø18 cm, brug evt en kageringe til at skære efter.
  11. Læg bundene på en riste til afkøling.

Ristet og karameliseret mandler:

  • 60 g mandler( du kan også bruge hasselnødder)
  • 60 g sukker
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Når du tænder ovnen kommer du mandlerne ind på et stykke bagepapir, de skal ca. ristes i 5-7 minuttre
  2. Når de begynder at dufte at brændtemandler( dem man kan købt op til jul) så er de færdige og skal tages ud af ovnen.
  3. Lad mandlerne køle ned mens du laver dejen til dine bunde.
  4. Når du har fået din bund i ovnen, tager du en lille pande og kommer alt sukker på og sæt den på middel høj varme.
  5. Når alt sukker er smeltet og begyndt at blive gyldent kommes alle mandlerne op på banden. Rør godt rundt med en grydeske, så der kommer karamel over det hele på alle mandlerne. Dette skal gøres lidt hurtigt så karamellen ikke brænder på.
  6. Kom mandlerne tilbage på det stykke bagepapir de var i ovnen med og fordel dem så godt som muligt med den grydeske du brugte på panden(lad vær med at røre dem med fingerne, de er mega varme) og drys lidt salt på.
  7. Nu skal de have lov til at køle ned inden de skal hakkes groft.

Lys chokolade mascarpone creme

  • 1,5 dl fløde
  • 100 g lys chokolade
  • 200 g mascarpone
  • evt. 1 spsk flormelis

 

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladen i en skål i mikro-ovnen eller over et vandbad, stil skålen til side når alt chokoladen er smeltet.
  2. Varm 50 g af fløden op, til lige under kogepunktet.
  3. Når chokoladen har en temperatur på mellem 30 og 40 grader hældes den varme fløde i og piskes godt sammen, med et piskeris
  4. Kom nu den kolde fløde over i skålen med chokolade og pisk det igen godt sammen
  5. Vej mascarponen af i en anden skål og rør det godt ud
  6. Vend det så i skålen med chokoladen og smag det evt til med lidt flormelis og salt.

Samling af kagen

  1. Find et flot fad eller en tallerken kagen kan være på og læg den ene bund på.
  2. Tag 2/3 af cremen og smør den godt ud til kanten.
  3. Tag 2/3 af de hakket mandlet og drys oven på cremen og læg den sidst bund oven på
  4. Kom den sidste del af cremen på toppen af kagen og smør den godt ud, pas på med ikke at trykke for meget ned på kagen, for så trykker du cremen mellem de to bunde ud og det gider vi ikke. 
  5. Stil gerne kagen på køl en halv times tid inden du pynter den færdig.

Pynt

  • 300 g fløde
  • 10 friske hindbær
  • 10 friske brombær
  • (du kan også tage jordbær eller blåbær, eller alle 4 slags)
  • Guldstøv(en mulighed)

Fremgangsmåde

  1. Skyl alle bærene under den kolde hane og læg dem på et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke, så de kan tørre lidt.
  2. Kom fløden i en mellem stor skål og pisk fløden til skum.
  3. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med en tyl for enden og sprøjt flødeskummet op af siderne på kagen, hele vejen rundt. Det kan evt gøres ved at køre sprøjteposen op og ned langs kanten, eller man kan lave små dutter. Det er helt op til en selv.
  4. Hvis der er flødeskum til overs efter du har sprøjtet den på siderne, kan du lave nogle dutter på toppen af kagen.
  5. Pynt til sidst af med de friske bær og et lille drys guldstøv