Mormors sommer roulade

Den her roulade har så mange minder forbundet til sig! Min mormor var hende der lærte mig glæden ved at bage, hun havde mig med i køkkenet fra jeg var helt lille af. den her roulade bagte vi altid om sommeren i sommerhuset i Hals, mine brødre, vores fætter og jeg gik på råv efter vilde hindbær i vejkanten så vi havde noget at lave marmelade af. Nogle gange fik vi nougat is til og andre gange bare en god stor klat flødeskum.

Bunden:

  • 5 æg
  • 200 g sukker
  • 60 g rismel
  • 65 g kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker

 

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 g varmluft
  2. Vej sukker af i en skål og tilsæt vaniljesukker og æg
  3. Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt, der må ikke være sukkerkorn i massen
  4. Vej melet af i en anden skål og kom bagepulver i
  5. Kom en smule af æggesnapsen over i skålen med mel og rør det sammen. på denne måde undgår du klumper af mel i dejen. Er det ikke nok æggesnaps i skålen kommer du bare lidt mere ved
  6. Hæld dejen tilbage i æggesnapsen og vend de to ting sammen.
  7. Kom dejen på en dyb bradepande belagt med bagepapir og sæt dejen i midt i ovnen.
  8. Bag bunden i 12-15 minutter.
  9. Når dejen er bagt færdig tages den ud af ovnen og vendes over på et stykke bagepapir drysset med sukker
  10. Læg et viskestykke over bunden og vent et par minutter, herefter kan du nemt fjerne bagepapiret fra bunden.
  11. Start med at skær kanterne af( de kan godt nogle gange være lidt sprøde og det kan gøre den svær at rulle) det er kun lige en halv centimeter hele vejen rundt vi snakker.
  12. Rul bunden sammen med bagepapiret, på den brede led, gerne lidt stramt og lad den køle af sådan.

 

Tips:

Denne bund egner sig også rigtig godt som lagkage bunde.

Følg opskriften frem til og med punkt 10. Hvor efter du kan skær bunden til, så det passer i din lagkage.

Hindbær/lime marmelade

  • 250 g hindbær
  • 100 g sukker
  • 1 stk lime
  • 1-2 tsk melatin

 

Fremgangsmåde:

  1. Kom hindbær og sukker, på nær 1 spsk, op i en gryde og sæt det til at koge.
  2. Den sidste spsk sukker blandes med 2 tsk melatin i en lille skål
  3. Når hindbærene har kogt i en små 10 minutter tilsættes det sidste sukker lidt ad gangen til du syntes det har den rigtig konsistens, ikke for tyk - ikke for tynd
  4. Smag den til med saften fra en lime.
  5. Når marmeladen er kogt færdig stilles den på køl i en lille skål.

Pynt

  • Minimum 200 g fløde ( du kan sagtens piske mere og serverer i en skål ved siden af)
  • 25 g mørk chokolade
  • 10 friske hindbær
  • Evt. guld støv

Fremgangsmåde

  1. Skyld og halvér hindbærene, og dyp evt. den våde side af halvdelen af hindbærene i guld støvet.
  2. Når marmeladen er kølet lidt ned skal rouladen samles.
  3. Rul bunden ud og glat den forsigtig ned
  4. Fordel marmeladen på hele bunden på nær de sidste 3 centimeter væk fra dig selv, på den lange led.
  5. Brug bagepapiret til at rulle rouladen stramt sammen, det skal ende med at det stykke af bunden hvor den ingen marmelade er på, er "under" rouladen, altså det stykke den ligger på.
  6. Pisk fløden til en god skum og kom den i en sprøjtepose med en valgfri tyl. Sprøjt et zig-zag mønster langs "ryggen" af de roulade og pynt med hindbær og slut af med at rive noget mørk chokolade ud over