Banan muffins med nougatcreme

Det her er opskriften på mine absolutte yndlings banan muffins. De smager af så meget og er super lækre og svampet i lang tid.

Mængde: ca. 18 stk
Sværhedsgrad: middel
Varighed: 1,5 -2 timer

Muffins

  • 3 Æg
  • 150 g Sukker
  • 100 g Smør
  • 100 g golden chokolade (mørk chokolade kan også sagtens bruges)
  • 3 Meget modne Bananer
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 70 g Kartoffelmel
  • 50g durra mel eller rismel( durramel er at fortrække)
  • Hvis du ikke vil lave en glutenfri version erstatter du de to mel typer med 125 g hvede mel

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Smelt smørret enten i en lille gryde eller i en skål i mikroovnen.
  3. Hak chokoladen groft
  4. Mos bananerne i en skål og kom chokoladen her op i.
  5. Vej melet, salt og bagepulver af i en skål
  6. Kom æg, sukker og vaniljesukker i en anden skål og pisk det til det er en let og luftigt skum, det tager ca 10 minutter
  7. Når æggene er pisket til en lys og luftig masse, sigtes melet i og vendes forsigtigt rundt i dejen
  8. Kom smørret i dejen og rør det ud i, det er vigtigt at smørret kommer i før chokoladen, så det ikke smelter chokoladen i dejen
  9. Kom så chokoladen og de moste bananer i dejen og rør det hele godt sammen, men uden at slå luften ud af dejen.
  10. Kom dejen op i dine muffinsforme og bag dem i 12-15 minutter. Er du usikker på om de er gennembagt kan du stikke en strikkepind eller en kødnål ned i midten på en af kagerne, sidder der flydende dej på pinden er de ikke færdig endnu.

Tips!

  • For at få så brune bananer som muligt uden at skulle vente 14 dagen på at de ligger på køkkenbordet og rådner, kan man 2 dage før man vil bruge den komme dem i fryseren og tage dem op et par timer inden brug.
  • Chokolade drizzle kan gemmes i køleskabet i op til 14 dage og evt bruges til is eller pandekager og man kan med fordel varme den forsigtig op igen inden brug.

Chokolade drizzle

  • 30 g mørk chokolade
  • 18 g kakaopulver
  • 0,5 tsk salt
  • 55 g fløde
  • 100 g glukosesirup
  • 25 g sukker

Tilberedning

  • Kom chokolade, kakaopulver og salt i en skål
  • Kom fløde, glukosesirup og sukker i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet
  • Når fløden er blevet varmet op hældes den over i skålen med chokolade, vent et minuts tid og rør så det hele sammen,
  • gerne med et piskeris, til det er helt blankt og glat
  • Stil den til side til den skal bruges igen.

Nougat ganach

  • 85 g nougat
  • 40 g mælkechokolade
  • 55 g fløde
  • 1 g salt
  • 38 g chokolade drizzle
  • 100 g fløde

Tilberedning

  1. Kom alle ingredienserne i en skål, på nær fløden, og smelt det i mikroovnen
  2. Kom de 55 g fløde i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet
  3. Når fløden er varm nok kommes den over i skålen med den smeltet chokolade, vent et øjeblik og rør så det hele godt sammen til det er blankt og glat.
  4. Kom til sidst de sidste 100 g kold fløde i ganachen og rør det godt sammen til det igen er blank og glat.
  5. Stil skålen på køl, den skal køles ned til ca 5 grader.
  6. Når ganachen er kold nok skal den piskes op til en fast skum. Vær forsigtig for den kan nemt skille, ikke det gør noget som sådan. Det er bare flottere hvis der ikke er skilt.
  7. Når den er pisket til en fast skum skal den i en sprøjtepose med en stjernetyl for enden, start med kun at komme halvdelen af skummet i posen og sprøjt halvdelen af dine muffins op, kom så den sidste del i posen og sprøjt de sidste muffins op
  8. Tag en ny sprøjtepose og kom noget af den resterende chokolade drizzle i, klip et lille hul og dekorer dine muffins med den og evt noget krymmel